Nyt tag

Eksperter siden 1975

4,6 / 5 stjerner (+50 anmeldelser)

Jydsk Tagbyg A/S

Lær mere om hvordan vi lægger nyt tag

Her på siden finder du en beskrivelse af de forskellige ingredienser der tilsammen udgør det komplette tag.

 

1. Nyt tag fra Jydsk Tagbyg

Jydsk Tagbyg har lige siden 1975 arbejdet med alle former for nyt tag, tagudskiftninger og tagbelægninger såsom tegl, beton, skifer, Eternit, stål og tagpap.

I de seneste år har vi dog i stigende grad valgt at fokusere udelukkende på tegltage og naturskifertage som vores spidskompetence område.

Vi har særligt specialiseret os i huse fra før 1960`erne indenfor Patricia-og murermester villaer med høj taghældning samt byejendomme og mindre byhuse, hovedsageligt i Hovedstadsområdet og Nordsjælland.

Da vi ikke er loyalitetsbundne til vore forskellige tagstensleverandører, står det os frit at anbefale præcis den tagsten der passer bedst til netop jeres hus. Vi arbejder både med naturbrændte, engoberede og glaserede tagsten i alle former samt spansk naturskifer i den allerbedste kvalitet.

Kontakt os allerede i dag og få en uforpligtende gennemgang af netop dit tagprojekt. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

 

2. Isolering til nyt tag

Når det eksisterende tag er afmonteret, vil de eksisterende isoleringsforhold som oftest kræve en opdatering. Der er både lovkrav og økonomiske interesser forbundet med isoleringsarbejdet til det nye tag. I hvert tilfælde skal der udarbejdes en isoleringsplan for det konkrete projekt, som både tager højde for den økonomiske rentabilitet samt eventuelle fugttekniske problemstillinger.

Vi vælger løsninger der i høj grad tager hensyn til det individuelle hus’ visuelle indtryk, når der skal nyt tag på. Her gælder det i høj grad om at få optimeret isoleringsforholdene, uden nødvendigvis at hæve den eksisterende spær konstruktion og murværk.

Det er meget vigtigt at holde fokus på at få skabt de helt rigtige ventilationsforhold og valg af isoleringsprodukter i forbindelse med ændringer af isoleringsforholdene. Forkerte løsninger kan på sigt medføre fatale forhold for tagets holdbarhed og ikke mindst indeklima, med bl.a. skimmelsvamp til følge.

Men alt dette har vi en bred viden om og står for hele processen.

3. Undertag

De to mest udbredte typer undertag der anvendes, er fast undertag og undertag af banevare.

Det faste undertag består af undertags-tagpap monteret på tagbrædder eller krydsfiner. Vi anbefaler altid brug af tagbrædder som underlag, da krydsfiner har en højere risiko for udvikling af skimmelvækst.

Det faste undertag har især sine fordele på tage med lav taghældning, mange taggennemføringer eller åben tagbelægning.

Banevareundertag består af en fiberdug med diffusionsåbne egenskaber som tillader fugt at passere igennem. Fiberdugen skal i modsætning til det faste undertag placeres direkte oven på isoleringen for at få den nødvendige diffusionseffekt.

Valg af undertag skal derfor nøje tilpasses de nødvendige isolering-og ventilations forhold.

4. Opretning

Opretning af den eksisterende spær konstruktion, kan udføres på mange måder.

Enten ved montering af nyt spær træ på siden af de eksisterende spær eller ved opretning af de nye taglægter direkte på de gamle spær.

Opretning direkte på de gamle spær har den fordel, at vi kan mindske den færdige sluthøjde på det nye tag samtidig med at vi kan oprette det nye tag med en nøjagtighed på +/-3mm.

Regler for befæstelse omkring opretning af spær er meget komplekse, og skal derfor tilpasses den samlede løsning i nøje overensstemmelse med gældende regler.

5. Udhæng

Det er vigtigt at husets udhæng både på gavle og langsider er tilpasset husets facon eller udtryk. Er huset født med et træudhæng ville det være naturligt at fortsætte med denne byggestil.

Som oftest er det nødvendigt at udskifte træudhæng med et nyt og færdigmalet træudhæng. I specielle tilfælde kan eksisterende udhæng delvist bibeholdes.

Er tagbeklædningen i gavle og på langsider afsluttet med forskælling direkte mod mur (undermuring), vil den nye tagafslutning blive afsluttet med en ny forskælling. Særlig i disse tilfælde er det vigtigt at vælge en tagsten der egner sig til forskælling.

6. Aftræk og ventilation ved nyt tag

Aftræk er de kanaler og taghætter der bortleder rumfugt fra boligen

I mange tilfælde anbefaler vi en komplet udskiftning af hele aftrækssystemet, når du sal have nyt tag. Det vil sige både aftrækskanaler, klapventiler og taghætter da disse i mange tilfælde er tilgroet med gammelt skidt og skimmelvækst.

Ventilation af tagbelægningen er de udluftningsspalter der skal skabes i tagfod og rygning. Det er her særligt vigtigt at de korrekte dimensioner bliver nøje overholdt, da det ellers kan medføre tab af produktgaranti fra tagstensproducenten.

Læs mere om rumventilation under pkt. 2 Isolering.

7. Inddækninger og tagrender

Vi udfører alle inddækninger i 100% ægte zink der har en meget lang holdbarhed.

Det er vigtigt ikke at lade sig snyde af blandingsprodukter såsom alu-zink, der kun består af en tynd zinkbelægning omkring en stålkærne eller alu-profiler der aldrig patinerer og derfor kan give et generende genskin i sollys.

Vores tagrender bliver altid udført i 100% ægte zink i den ekstra bredde 6’’ (150mm) model, for at tilgodese de stigende nedbørsmængder.  

8. Ovenlys i nyt tag

Vi anbefaler altid at udskifte ældre ovenlysmodeller med nye mere energirigtige ovenlysvinduer, når du skal have nyt tag.

Såfremt der er monteret nyere ovenlysmodeller, bliver disse omlagt og tilpasset den nye lægtekonstruktion.

9. Kviste

Såfremt der allerede er monteret kviste på dit tag, kan man vælge mellem renovering af de eksisterende kviste eller en komplet udskiftning med fabriksnye færdigkviste.

I de fleste tilfælde anbefaler vi renovering af de eksisterende kviste med ny optimeret isolering i både kvistsider (flunke) og kvisttag.

Derefter bliver de beklædt med zink på en ny ventileret trækonstruktion. I denne forbindelse ville det også være muligt at udskifte eksisterende vinduer. Vi anser denne løsning for den mest rentable og kan til fulde leve op til nye fabrikskviste.  

Såfremt der ikke allerede er en eksisterende kvist i dit tag, anbefaler vi fabriksfremstillede færdigkviste, der leveres og monteres med kran, på det nye tag.

Nye kviste der ikke erstatter eksisterende kviste, kræver byggetilladelse.

10. Tagbelægninger

Der er mange forhold der gør sig gældende når det kommer til valg af tagbelægning.

Skal det være tagsten eller naturskifer?

Skal det være med eller uden glans?

Hvad med holdbarheden?

Hvilken farve passer bedst?

Økonomi?

dette er blot nogle af de spørgsmål der ville blive drøftet ved et rådgivningsmøde, hvor vi i fællesskab skal have det tekniske og det æstetiske til at forenes.

Få et uforpligtende tilbud

Med mere end 45 års erfaring sikrer vi dig en professionel udførelse af netop dit tagprojekt. Kontakt os allerede i dag og book et møde. Vi giver altid et uforpligtende tilbud.

Ring på telefon 7020 2440 eller send en mail til info@jydsktagbyg.dk. Du kan også udfylde kontaktformularen her på siden.

Vi vender tilbage hurtigst muligt.

Cases

Find inspiration til dit nye tag

Nedenfor ses et par af vores cases. Ligesom du, søgte de et kompetent tagfirma med professionel byggestyring, som kunne løfte deres projekt.