Tagrenovering i København

Vælg det trygge valg, når dit tag skal renoveres

Trænger dit tag til en fornyelse og renovering? Hos Jydsk Tagbyg A/S er vi specialiseret i renovering af tage. Vi hjælper dig med at vælge den rigtige løsning fra start, og vi sørger for, at projektet bliver kørt i mål efter bogen. Vi har mange års erfaring inden for tømrer- og tagarbejde, og garantere dig for et langtidsholdbart resultat, både du og vi kan være tilfredse med.

Få et uforpligtende tilbud

4,6 / 5 stjerner (+50 anmeldelser)

Renovering af tag

Vi er specialister i renovering af alle typer af tage

Med en tagrenovering kan du forlænge levetiden på dit tag med helt op til 20 år afhængigt af den pågældende tagtype. Vi er et tagfirma med mere end 40 års erfaring, hvorfor vi kan garantere dig et tilfredsstillende og professionelt resultat. Kontakt os i dag for et uforpligtende tilbud på en tagrenovering.

Vi har mere end 40 års erfaring med tagrenovering

Vælger du Jydsk Tagbyg A/S til tagrenovering, får du en erfaren samarbejdspartner, som ved, hvad der skal til for at løse opgaven indenfor den aftalte tids- og prisramme. Vi har været i branchen i mere end 40 år, og vi beskæftiger os udelukkende med tagarbejde, så du er sikret kompetent rådgivning med udgangspunkt i dine ønsker og behov.

Gennem tiden opbygget en stor kundekreds, og vi har mange loyale samarbejdspartnere. Det betyder, at vi kan købe stort ind, hvilket kommer dig til gode, da vi kan tilbyde tagrenovering til en konkurrencedygtig pris, hvor de færreste tagfirmaer kan være med – og vi anvender selvfølgelig udelukkende de bedste materialer på markedet.

Det er din garanti for et tilfredsstillende resultat, som forlænger tagets levetid med mange år, uanset hvilken type tag der er tale om. Vi starter alle tagrenoveringer med et indledende rådgivningsmøde, hvor vi gennemgår taget grundigt, så vi kan give dig et fast tilbud på renovering af tag.

Hvornår er en tagrenovering aktuel?

Det kan være svært at afgøre, om taget skal renoveres eller skiftes, da det afhænger af flere  faktorer. Først og fremmest er tagets materiale væsentligt at tage højde for, da de forskellige tagtypers levetid varierer afhængigt af det pågældende materiale. Herudover kan taget have alvorlige skader, som gør, at det ikke kan renoveres, men er nødt til at blive skiftet.

Som udgangspunkt gælder disse levetider for forskellige tagtyper:

 • Tegltag: 50-100 år
 • Ståltag: 30-60 år
 • Bølgeeternit: 20-40 år
 • Eternitskifer: 20-40 år
 • Naturskifer: 30-60 år
 • Tagpap: 20-30 år

Som nævnt, er der store variationer i de forskellige materialers levetid, og ovenstående intervaller er udelukkende vejledende. Tagtypens levetid afhænger ligeledes af, hvordan taget er blevet vedligeholdt gennem årene. Sørger du for løbende at vedligeholde dit tag, holder det længere tid, end hvis du ikke vedligeholder det. 

Herudover er vejr og vind store syndere, når det kommer til tagets levetid. Du kan derfor ikke altid stole på, at tagets levetid rent faktisk holder. I nogle kan taget være så slidt, at det slet ikke kan betale sig at renovere det, men det kræver en individuel vurdering, da der er øvrige faktorer, som er væsentlige i denne sammenhæng.

Tagrenovering eller nyt tag?

Hvis det er muligt, er en tagrenovering den billigste løsning. Som nævnt, er en tagrenovering dog ikke altid en mulighed, hvis taget er hårdt medtaget. Har taget fået en mosbelægning, er det typisk på tide at få det renoveret. Mos afgiver fugt, som suger sig ned i tagkonstruktionen, og det kan resultere i, at der trænger fugt ind i din bolig.

Er der tale om et eternittag, skal du være opmærksom på, om tagpladerne er knækkede, eller om taget har mistet farve. Er det tilfældet, er det på tide, at taget bliver renoveret – og her gælder det om at være hurtig, inden problemet vokser sig større og medfører langt større og dyrere problemer. 

Har du et tegltag, skal du lægge mærke til, om der er utætheder i taget. Det kan eksempelvis være små huller eller revner i tagpladerne – eller endnu værre, hvis der er knækkede eller manglende tagplader. I mange tilfælde kan man udskifte enkelte tagplader, men igen handler det om at være hurtig, så problemet ikke vokser sig større.

Handler du ikke med rettidig omhu, risikerer du, at problemet vokser sig større, så der trænger fugt ind i konstruktionen, og det kan medføre langt mere alvorlige skader på huset. Er du i tvivl, bør du derfor kontakte en professionel fagmand, som kan inspirere taget med henblik på at vurdere, om det kan repareres, eller om der skal lægges et nyt tag.

Få et indledende tagtjek forud for tagrenovering

Udskiftning af tag er en forholdsvist dyr affære, som til gengæld medfører, at dit hus stiger i værdi – og du sparer ligeledes penge på varmeregningen i de fleste tilfælde. Dog er det billigere at få renoveret dit tag, hvorfor vi anbefaler denne løsning, såfremt det er muligt, hvis du ønsker et økonomisk alternativ til et nyt tag.

Har du svært ved at vurdere, om dit tag kan renoveres, eller om det helt skal udskiftes? Vi tilbyder et gratis tagtjek, hvor vi sender en rådgiver ud for at inspicere taget. Mødet er 100% gratis og uforpligtende, og vi gennemgår sammen taget, så vi kan vurdere, hvilken løsning, som bedst kan betale sig i forhold til din bolig.

Når mødet er afsluttet, har vi i de fleste tilfælde udarbejdet et konkret prisestimat, som du kan forholde dig til. Alle renoveringsopgaver udføres efter tilbud, og du får en detaljeret beskrivelse af processen samt en fastprisgaranti, så du er sikker på, at der ikke dukker ubehagelige overraskelser op efterfølgende.

Vælger du at gå videre med en anden løsning, får du ingen regning fra os. Vi fakturerer udelukkende for udført arbejde, så al rådgivning er gratis og uforpligtende, indtil du har skrevet under på en aftale. Accepterer du vores tilbud på tagrenovering, går vi straks igang med at planlægge arbejdet, så du har en konkret tidsplan at forholde dig til.

Tagrenovering af tegltag

Tegltag er den absolut mest holdbare form for tagbeklædning, og det er en populær tagtype, der må betegnes som værende klassisk dansk. Det fremstilles af ler, hvorfor det er en miljøvenlig løsning, som ikke gør brug af hverken bindemidler af eller tilsætningsstoffer. Det giver taget en stærk overflade, som kan holde i op mod 100 år.

Alligevel vil der med tiden opstå behov for at få renoveret et tegltag. Er der tale om et tegltag af ældre dato, vil det blive svækket grundet påvirkningen fra vind og vejr. Der kan dog også opstå skader på et nyere tegltag, og her er det vigtigt at handle hurtigt. Typisk kan man nøjes med at udskifte enkelte teglsten, hvorefter taget bliver som nyt.

Tagrenovering af ståltag

Ståltag er et populært alternativ til tilsvarende tegltag, da det er både billigere og nemmere at lægge, hvorfor det er mindre tidskrævende. Det er stærkt og modstandsdygtigt over for belægninger som alger, mos og lignende beplantninger, men det holder ikke i lige så lang tid som et tegltag. Er dit ståltag blevet slidt og grimt at se på, kan det være på tide med en tagrenovering.

Der findes flere former for ståltag, og vi har mange års erfaring med blandt andet Decra-ståltag, Lindab-ståltag og Plannja-ståltag. Vi kan dog foretage tagrenovering på de fleste former for ståltag, og vi giver altid et gratis og uforpligtende tilbud, som du kan forholde dig til – og når først du har fået et tilbud, kan du være sikker på, at prisen er fast.

Tagrenovering af eternittag

Et eternittag består af en række eternitplader, som bliver fremstillet af fiberarmeret cement. Det er en tagtype, som kræver en del vedligeholdelse og rengøring, da det hurtigt tiltrækker mos, alger og lignende beplantning. Derfor er der også løbende behov for tagrenovering af eternittag. Heldigvis kan man typisk udskifte de enkelte eternitplader, som er beskadiget, så taget igen bliver som nyt.

Har du et eternittag af ældre dato, er der risiko for, at det indeholder asbest. Hvis det er tilfældet, er det ikke muligt at renovere det. I stedet skal der lægges et nyt tag. Vi giver altid et gratis tagtjek forud for et tilbud på tagrenovering, så vi er sikre på, at du vælger den løsning, som er mest optimal i forhold til din ejendom.

Tagrenovering af andre tagtyper

Der findes mange forskellige tagtyper, og det er ikke alle, som er nævnt her. Vi har eksisteret i mere end 40 år, hvorfor vi kan tilbyde tagrenovering af stort set alle tagtyper, uanset hvornår de er lagt. Det er dog ikke altid, det kan betale sig at renovere taget, hvis det er meget slidt. Er det tilfældet, får du selvfølgelig besked om det med det samme.

Viser det sig, at taget er så slidt, at vi ikke kan renovere det, kan vi i stedet udarbejde et tilbud på et nyt tag. Det er helt op til dig, om du ønsker at få lagt et nyt tag, men du får altid konkret rådgivning i forhold til dine muligheder, så du er sikker på, at du træffer den beslutning, der er bedst for netop dit hus.

Sådan foregår en tagrenovering

Processen for en tagrenovering afhænger af, hvilken type tag der er tale om. Renoveringen varierer derfor af den specifikke tagtype, men vi anvender som udgangspunkt den samme proces, uanset hvilket tag der er tale om. Grundlæggende består en tagrenovering af fire trin, som altid skal gennemføres.

En tagrenovering består grundlæggende af fire trin:

 1. Tagrensning: Taget bliver først og fremmest renset for urenheder, nedslidning og gammelt snavs. Dette gøres udelukkende for, at taget kommer til at se så pænt ud som muligt, før vi påbegynder den resterende del af tagrenoveringen.
 2. Algebehandling: Når taget er blevet renset, algebehandler vi det, så mos, alger og øvrige beplantninger bliver fjernet. I de fleste tilfælde vil det få taget til at se nyt ud, uanset hvor gammelt det er.
 3. Reparation: Er der flækkede tagsten, revner eller andre skader på taget, reparerer vi dem. Ofte vil der være behov for at udskifte enkelte tagsten eller eternitplader. Hvis taget er slemt beskadiget, kan der være behov for at større dele skal udskiftes.
 4. Tagmaling: Når taget er blevet renset, algebehandlet og repareret, maler vi det, så det kommer til at se ud som nyt.

Du bør være opmærksom på, at der ikke er to tagrenoveringer, som er ens, hvorfor ovenstående trin blot er vejledende. Desuden kan der tilføjes endnu et punkt, hvis du ønsker, at taget bliver isoleret i samme omgang. Det er en god idé, hvis det ikke er isoleret, eller isoleringen er forældet – og vi giver gerne et uforpligtende tilbud på isolering, hvis der er behov for det.

Hvad koster en tagrenovering?

Det er så godt som umuligt at give en fast pris på en tagrenovering, da der ikke er to tagrenoveringer, som er ens. Den konkrete pris afhænger af, hvor skadet taget er, samt hvilken type tag der er tale om. Er taget hårdt medtaget, vil der være behov for en mere omfattende renovering, og det vil smitte af på prisen.

Sørger du for løbende at vedligeholde dit tag, vil prisen for en tagrenovering være væsentligt mindre, da renoveringen ikke vil være lige så omfattende. Som tommelfingerregel skal du dog regne med, at du skal betale mellem 20.000 kr. og 60.000 kr., når dit tag skal renoveres, men det afhænger som nævnt af, hvor beskadiget det er.

I nogle tilfælde vil der være tale om, at der skal lægges et helt nyt tag.

Der er et forholdsvist stort spænd mellem de nævnte prisintervaller, hvorfor vi altid tilbyder et tagtjek, før vi beregner, hvad en tagrenovering af dit specifikke tag vil koste. Du har mulighed for at booke et rådgivningsmøde her, hvis du ønsker at få udarbejdet et konkret tilbud på en tagrenovering. Mødet er naturligvis 100% gratis og uforpligtende – du får udelukkende en regning, hvis du accepterer vores tilbud.

Hvad koster tagrenovering?

Hvad afhænger prisen på et nyt tag af?

Selv når man kender hvilken type tag, man ønsker, er prisestimater for et nyt tag præget af en høj grad af usikkerhed.

Alle tagrenoveringer er forskellige, og den samlede pris på udskiftning af taget afhænger af en række faktorer.

Prisestimater vil derfor være forbundet med en vis usikkerhed. Nogle af faktorerne som kan nævnes er:

1. Taghældning

Opgaven vil typisk være mere kompleks, jo større hældning på taget der er. På den måde vil prisen også være højere.

2. Tagets kompleksitet

Når dit tag udskiftes, skal der tages hensyn til tillægsudstyr såsom ovenlysvinduer, kviste, skorsten mv., da der skal laves inddækninger. Inddækninger er bukket metal som man lægger omkring tillægsudstyret, og gør opgaven væsentlig mere kompleks. Tagets kompleksitet vil øge den prisen på tagudskiftningen.

3. Standen på undertaget

Endnu en væsentlig faktor for hvad tagrenoveringen kommer til at koste, er den nuværende stand undertaget har. Hvis undertaget er i dårlig stand, kan det væreet nødvende at udskifte det nuværende undertag og som regel også undertagets spær. Dog er det ikke alle tagtyper som behøver et undertag.

4. Tillægsudstyr

Når taget renoveres, vil det typisk også give mening at skifte tillægsudstyr ud. Tillægsudstyr er fx ovenlysvinduer, stigetrin, kviste og skorsten. Udskiftning af tillægsudstyr øger prisen.

5. Timeløn og landsdel

En større del af den endelige pris ved renovering af taget vil gå til arbejdstimer for tagfirmaet. Niveauet af timeløn betyde derfor en del for den samlede pris. Du kan finde tagfirmaer i alle prisstørrelser, men det kan sjældent betale sig, at vælge den billigste. Det sidste du ønsker er, at tagrenoveringen ikke bliver lavet ordentligt.

6. Genbrug af materiale

For nogle tagtyper vil det i få tilfælde kunne give mening at genbruge materiale. Det gælder fx tagsten, hvor nogle eller alle af tagstene kan genbruges. I så fald vil det reducere den samlede pris.

Nyttig viden

Hvorfor bliver mit tag ødelagt?

Der er mange årsager til, at dit tag bliver ødelagt, så der opstår behov for tagrenovering. Alle tagtyper bliver slidte med tiden, men nogle er mere slidstærke modstandsdygtige overfor vind og vejr end andre. Uanset, hvilken tagtype du har, er det dog vigtigt, at du sørger for at vedligeholde dit tag, så det kan holde så lang tid som muligt. Vejret i Danmark er som bekendt ustadigt, og de skiftende årstider er ikke ligefrem skånsomme overfor taget. Derfor har de fleste brug for at få renoveret taget efter 15-20 år, uanset hvilken tagtype der er tale om. Herunder har vi samlet en liste over nogle af de ting, som typisk er med til at ødelægge dit tag.
 • Vind og vejr: Den danske vinter er hård for taget. Hvis du bor omkring kysten, vil vinden alene påvirke dit tag i en negativ retning. Vejret i Danmark er ustadig, og derfor udsættes dit tag for vejrmæssige påvirkninger, som med tiden vil resultere i, at det bliver slidt og ødelagt.
 • Alger og mos: Alger, mos og andre beplantninger ødelægger ikke taget, hvis du blot sørger for at få dem fjernet. Lader du taget stå til, vil de dog med tiden trænge ind i tagstenene, som risikere at flække eller revne.
 • Lækager og revner: Gamle tagplader vil med tiden revne, flække eller på anden måde gå i stykker. Når det sker, vil taget ikke længere beskytte din bolig optimalt – og så er det på tide at få dem udskiftet, så taget igen kan holde fugten på afstand.

Ovenstående er kun et udsnit af de faktorer, som har indflydelse på tagets levetid. Der kan opstå andre skader, som ikke er nævnt her. Hvis du vil sikre dig, at dit tag holder tæt, er det en god idé at gennemgå det hvert efterår, så du er sikker på, at det er modstandsdygtigt over for vintervejrets påvirkning.

Herudover bør du sørge for at få renset alger væk i tide, da de risikerer at forårsage skader på taget, hvis der ikke tages hånd om dem. Sørger du for at få det fjernet med jævne mellemrum, er der dog ikke nogen større risiko ved, at der gror alger på taget.