Lindab Topline tag

STÅL, STIL OG STYRKE
Lindab’s produkter fremstilles af varmgalvaniseret, koldvalset stål.
Overfladebelægningen påføres stålpladen i en 3-lags dobbeltsidet opbygning: Først et passiveringslag, dernæst en primer og til sidst en HBP Topcoat- eller Polyesterbelægning.HBP TOPCOATVi sendte plastisolen på pension i 2001, og HBP Topcoat er vores generations nye stærke og 100% miljøvenlig overflade – helt uden PVC. 20 års garanti.

POLYESTER
Polyester lakker er blevet anvendt i byggebranchen igennem rigtig mange år, og er stadig en rigtig god overflade, som holder hvad den lover. Vælg mellem en mat eller blank overflade. 15 års garanti.

Det gamle slidte tag er et super undertag

VED RENOVERING MED LINDAB TOPLINE FORVANDLES ET SLIDT ETERNIT®TAG
FRA BESVÆRLIGT AFFALD TIL ET HELT PERFEKT OG GRATIS UNDERTAG.
Det kan godt være, at det gamle ETERNIT®-tag er og slidt og ikke kønt at se på. Men derfor er ingen grund til at pille det ned og smide det væk.Ved renovering med Lindab Topline slår man nemlig to fluer med ét smæk – dels får man et nyt og smukt ståltag med klassisk teglstensprofilering – og dels forvandles det gamle tag til et helt perfekt og gratis undertag.

Lindab Topline er udviklet af Lindab Profil i Jels, og det vejer kun 5 kg pr. kvm. Denne lave vægt kombineret med stålets styrke bevirker, at taget er ideelt til renovering af de nedslidte ETERNIT®-tage, som der findes over 600.000 af i Danmark.
Lindab Topline kan nemlig lægges direkte ovenpå det gamle ETERNIT®-tag – uden at de gamle tagplader skal pilles ned, og uden at den underliggende tagkonstruktion skal forstærkes.

Det gamle ETERNIT®-tag overtager herved rollen som undertag og har flere fordele i forhold et traditionelt undertag af tagpap eller folie. Det giver en god varmeisolering; det giver en god lydisolering; det blafrer ikke; det leder effektivt al slagregn og fygesne mod tagrenden; og det kan opsuge kondensvand. Samtidig sparer man alle udgifterne til bortskaffelse af det gamle tag og montering af et nyt undertag.
Lindab Topline har en klassisk teglstenprofilering, der giver hele huset et nyt og meget elegant udseende. Taget er fremstillet af varmgalvaniseret svensk kvalitetsstål, som er overfladebehandlet med den unikke HBP Topcoat, der effektivt beskytter mod vejr og vind. Denne belægning giver samtidig en glat overflade, så aflejringer som for eksempel alger og mos får meget svært ved at “bide” sig fast og derfor nærmest skylles væk af regnvandet. Snavset får populært sagt “det glatte lag”.
NYT SMUKT TAG – HELT ENKELT
Et nyt smukt tag behøver ikke være en umulig drøm. LindabTopline kan lægges oven på det gamle tag – enkelt, hurtigt og med gratis undertag.
KLASSISK MAT OG PRAKTISK GLAT
LindabTopline stålprofiltaget med den flotte glatte overflade
fås nu også i en mat version med et mere klassisk tegllook.
De husejere, der skal have renoveret et nedslidt ETERNIT®-tag,
kan nu frit vælge stil og udseende på det kommende stålprofiltag.
-Og tilmed være 100% sikre på at få den optimale praktiske løsning – uanset valget.Lindab Profil i Jels lancerer nemlig en ny og mat version af det glatte LindabTopline stålprofiltag. Det betyder, at husejeren nu også kan vælge et ståltag med et klassisk tegllook, som er i perfekt harmoni den danske byggestil. Den kendte version af LindabTopline ståltaget har den blanke overflade, der giver taget det eksklusive look som glaseret tegl.
Men uanset om udseendet er mat eller blank – så er overfladen hård og glat på begge versioner.
Og det giver den uhyre praktiske fordel, at snavs, mos og alger får meget svært
“at bide sig fast” og derfor kan skylles væk af regnvandet.
Snavset får populært sagt “det glatte lag”.Lindab Topline tagpladerne leveres med 15 eller 20 års garanti, og den nye version med mat udseende fås i farverne teglrød og sort, mens den oprindelige version med blank overflade fås i seks flotte standardfarver samt en række specialfarver. Det er således altid muligt at vælge et tag, der matcher perfekt til huset.

 

Lindab Coverline tag

 

NYT INDUSTRITAG UDEN PRODUKTIONSSTOP

 

Nedslidte tage på industribygninger kan renoveres uden stop i produktionen med et tagprodukt fra Lindab Profil

Industrivirksomheder kalkulerer normalt med tre omkostninger i forbindelse med en tagrenovering.
Dels de direkte udgifter til den nye tagbeklædning, dels udgifter til ændring af tagkonstruktionen og dels de indirekte omkostninger i form af et produktionsstop, mens arbejdet står på.

Men de to sidste omkostninger kan helt spares med et tagprodukt fra
Lindab Profil i Jels i Sønderjylland. Her fremstilles to typer tagprofiler i stål,
der gør det langt lettere og hurtigere at renovere ældre ETERNIT®-tage.
Arbejdet med at montere det nye tag kan udføres helt uden, at produktionen inde i bygningen bliver forstyrret.

Produkterne hedder henholdsvis LP 35 og LindabTopline 107, hvor LP 35 er en profileret stålplade, der giver taget et let og elegant udseende, og LindabTopline 107 giver taget et flot bølget udseende, der minder om ETERNIT®-taget.

LindabTopline 107 og LP 35 kan begge monteres på det bestående åse-system med en afstand på 107 cm, og det er en af hemmelighederne bag tagets specielle egenskaber. Der findes i Danmark flere millioner kvm. industritag, som er beklædt med ETERNIT®-plader – og de er alle monteret med en åseafstand på præcis 107 cm. Det betyder, at de eksisterende åse under ETERNIT®-pladerne kan “genbruges” som understøtning.
Renoveringen udføres så ganske enkelt ved, at det gamle ETERNIT®-tag bliver liggende, og forberedelsen består blot i at montere nye tværgående lægter direkte oven på de eksisterende åse. Herefter kan det nye ståltag skrues på. Tagprofilerne har så lav en vægt, at der ikke kræves nogen form for forstærkning af den underliggende konstruktion.

En anden fordel ved de to tagtyper er, at der uden merpris kan vælges mellem 12 forskellige farver.
Det betyder, at det nye tag arkitektonisk set kan passe perfekt til den eksisterende industribygning. Taget er iøvrigt fremstillet af en varmgalvaniseret stålkerne, som er overtrukket med en hårdfør vind- og vejrbestandig overfladebelægning, der effektivt beskytter mod rust og misfarvning. Denne belægning giver samtidig en glat overflade, så aflejringer som f.eks. alger og mos nærmest skylles væk, når det regner. Taget er derfor stort set selvrensende.

LP20 PROFILPLADE TIL TAG/FACADELP20 er en stærk og flot løsning, der kan anvendes til såvel tag og facade.
Det velkendte design er ideelt til både nybyggeri og renovering af boliger, erhverv og i særdeleshed landbrug.
LP35 PROFILPLADE TIL TAG/FACADELP35 er det moderne alternativ til pannepladen.
LP35 er velegnet til både tag og facade, men fordi den passer præcis til lægteafstanden på de fleste industri- og erhvervsbygninger er den meget populær til både tagrenovering og nye tag.
LP1100 PROFILPLADE TIL FACADELP1100 er en flot og konkurrencedygtig facadeplade til større hal- og industribyggeri.
Den store dækbredde giver en hurtig montage og dermed en god økonomisk løsning. Et spændende alternativ til en lang række af de traditionelle byggematerialer.
SIN18 PROFILPLADE TIL TAG/FACADESinus 18 er det æstetiske alternativ til de traditionelle Lindab Coverline plader.
Den smukke bølgede plade klæder enhver bygning, på taget såvel som facaden, hvor den kan anvendes både som lodret og vandret beklædning. Sinus 18 har naturligvis de samme fordele, som de øvrige plader i Lindab’s profilprogram.